Over Van Katoen

Over Van Katoen

Tweedehands kopen is leuk! En goed!

Zoveel grote, dure, nieuwe, kledingwinkels in de stad. Zoveel kids. Zoveel zwangeren. En Van Katoen is de eerste tweedehands (kinder) winkel in Purmerend.

Met een tweedehands kinderwinkel wil ik graag een plek zijn waar je niet direct het idee hebt dat je tweedehands koopt. Niet stoffig, muf of verwassen. Maar juist hippe kleding die nog hartstikke mooi is en een tweede leven verdient. Speelgoed waar een vorig kindje mee uitgespeeld is, en een volgend kindje nog evenveel plezier aan kan beleven. Ook wil ik hier de handen in een slaan met kleine ondernemers die leuke cadeautjes en accessoires maken voor kinderen. En andere leuke dingetjes en cadeautjes verkopen die zijn geproduceerd uit bestaande materialen, geupcycled dus.

Ik wil hiermee een brug slaan tussen mooi tweedehands en duurzaam nieuw.

De naam Van Katoen is zomaar komen opborrelen en staat met zijn dubbele betekenis precies voor wat ik neer wil zetten met de winkel. Door tweedehands te kopen en her te gebruiken geven we de overconsumptie en wegwerpmaatschappij van katoen. Het zijn kleertjes, mooie kleertjes die hier worden verkocht. Niet per se van een bepaald merk of trend. Gewoon kleertjes. Van Katoen is eigenwijs, buiten de lijntjes, denken in nieuwe dingen vanuit bestaande dingen. Een nieuw leven door een tweede leven.

Zo ben ik 2 jaar aan het dromen over deze winkel, en zo sta ik hier opeens een verhaal te typen over de gedachte van Van Katoen.

Tot in de winkel!

Liefs, Diede

Tweedehands kinderkleding winkel Van Katoen Purmerend